A+ | A- | Reset

Ελλάδα - Βουλγαρία

Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020: Δημοσιεύθηκε η 2η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων

Η 2η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 δόθηκε στη δημοσιότητα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020: Δημοσιεύθηκε η 1η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για Στρατηγικά Έργα

Η 1η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για Στρατηγικά Έργα για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 δόθηκε στη δημοσιότητα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Έργο του Προγράμματος "Ελλάδα-Βουλγαρία" κερδίζει το διαγωνισμό "Interreg 25 years Project Slam"

Το Πρόγραμμα "Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» με το έργο INTERSYC‬, Επικεφαλής Εταίρος του οποίου είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κατάφερε πάρει την πρώτη θέση στην επετειακή εκδήλωση "INTERREG 25 years Project Slam", για τον εορτρτασμό 25 χρόνων των Προγραμμάτων INTERREG! 

Το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» και το έργο INTERSYC ήρθαν πρώτα -μεταξύ πέντε υποωηφιοτήτων στον τελικό- με 34% των ψήφων.Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία αυτή αποτέλεσαν τόσο τα επιτεύγματα του έργου στη διασυνοριακή περιοχή όσο και η ξεχωριστή παρουσίασή τους μέσα από  τις φιγούρες του Καραγκιόζη και των λοιπών πρωταγωνιστών του θεάτρου σκιών.

news160915a1 news160915a2
news160915a3 news160915a4

Ο εορτασμός των 25 χρόνων των Προγραμμάτων INTERREG τελεί υπό την αιγίδα της Λουξεμβουργιανής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του INTERACT.

Δείτε τα σχετικά βίντεο

Intersyc1

Intersyc2 

καθώς και το ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση φυλλάδιο

Intersyc3

Το έργο INTERSYC

Το INTERSYC είναι ένα από τα εκατόν οκτώ (108) έργα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013”.

Ανάμεσα στα κύρια επιτεύγματά του συμπεριλαμβάνονται:

13.914 εξετάσεις προληπτικής ιατρικής σε 3.616 παιδιά

 • Σεμινάρια Βασικής Υποστήριξης της ζωής και Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, BLS/AED σε 270 επαγγελματίες και εθελοντές που σχετίζονται με την παροχή φροντίδας και υπηρεσιών υγείας σε παιδιά
 • Ανάπτυξη κέντρων υποστήριξης οικογενειών σε κρίση
 • Ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000 και της Πλατφόρμας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για τις Εξαφανίσεις Παιδιών (ECAAS)
 • Προώθηση του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (SEEC)
 • Προμήθεια εξοπλισμού και οχημάτων για την υποστήριξη των δράσεων προληπτικής ιατρικής καθώς και του Κέντρου Στήριξης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Θεσσαλονίκη.


Ευχαριστίες 

Το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013” και το έργο INTERSYC ευχαριστούν ειλικρινά τον κο. Θέμη Δούκα (δάσκαλο και καραγκιοζοπαίκτη) και την κα. Αριάδνη Σκυριανίδου (καθηγήτρια αγγλικών και βοηθό καραγκιοζοπαίκτη) για τυην εθελούσια συμμετοχή του και το χρόνο που αφιέρωσαν, ώστε η παράσατση αυτή να γίνει εφικτή. Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020: Έγκριση του νέου Προγράμματος

Σύνδεση 11 παραμεθόριων περιφερειών της Ελλάδας και της Βουλγαρίας: έγκριση νέου προγράμματος INTERREG, αξίας 129 εκατ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα ένα διασυνοριακό πρόγραμμα για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, το οποίο θα συμβάλει στη δημιουργία ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας, με την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη βελτίωση της ικανότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους πέρα από τις τοπικές αγορές. Το πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό ύψους 129 εκατ. ευρώ, με συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνω των 110 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

Η κ. Corina Crețu, επίτροπος αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική, δήλωσε: «Το πρόγραμμα που εγκρίθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βοηθήσει 11 παραμεθόριες περιφέρειες της Βουλγαρίας και της Ελλάδας να συνεργαστούν και να αναμετρηθούν με τις κοινές προκλήσεις τους: π.χ. να αντιμετωπίσουν την ανεργία και να βελτιώσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες για τις ευάλωτες κοινότητες. Αυτό το νέο πρόγραμμα επικεντρώνεται στην επίτευξη αποτελεσμάτων και θα φέρει πραγματική και απτή διαφορά: από τη βελτίωση των υποδομών των μεταφορών και των υπηρεσιών ύδρευσης έως τη δημιουργία ευκαιριών για νέες θέσεις εργασίας.» 

Το πρόγραμμα θα εστιάζεται στις εξής τέσσερις προτεραιότητες: 

 • μια ανταγωνιστική και καινοτόμο διασυνοριακή περιοχή·
 • μια βιώσιμη και κλιματικά προσαρμόσιμη διασυνοριακή περιοχή·
 • μια καλύτερα διασυνδεδεμένη διασυνοριακή περιοχή·
 • μια διασυνοριακή περιοχή χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Το πρόγραμμα, που καλύπτει 11 ελληνικές και βουλγαρικές περιφέρειες , θα βελτιώσει επίσης τη διασυνοριακή συνεργασία με στόχο την καλύτερη προστασία του τοπικού πληθυσμού από τον κίνδυνο πλημμυρών. Θα αναπτύξει και θα προωθήσει την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της διασυνοριακής περιοχής. Επιπλέον, οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG θα βελτιώσουν τη διαχείριση των υδατικών πόρων και τη διασυνοριακή συνδεσιμότητα. Αυτό συνεπάγεται μείωση του χρόνου μετακίνησης και βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Τέλος, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην επέκταση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η απασχόληση στις κοινωνικές επιχειρήσεις και να αυξηθεί η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στις ευάλωτες κοινότητες. 

Ορισμένα αναμενόμενα αποτελέσματα: 

 • Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος
 • Καλύτερη πρόσβαση σε βασικές αγορές και ευρύτερη πελατειακή βάση για τις ΜΜΕ
 • Αυξημένη ανθεκτικότητα στις διασυνοριακές φυσικές καταστροφές (πλημμύρες)
 • Αύξηση της τουριστικής κίνησης στην παραμεθόρια περιοχή
 • Μείωση του χρόνου μετακίνησης και βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ελλάδα - Βουλγαρία: Παράταση της δημόσια διαβούλευσης νέου Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020"

Η προθεσμία συμμετοχής στη δημόσια διαβούλευση του νέου Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας "Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020" παρατείνετε ως την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ